Verspaning

Frezen

 

Onze core-business, zoals dat zo mooi genoemd word, is frezen. Wij denken graag met u mee als het gaat om oplossingen en produceerbaarheid.

Vervolgens is het aan ons om uw producten te realiseren. Wij streven altijd naar uiterste perfectie en om dat te kunnen waarmaken hebben we onder andere de beschikking over een compleet geklimatiseerde werkplaats. Verder beschikken we over de beste meetapparatuur om absolute kwaliteit te kunnen waarborgen.

Het meest nauwkeurige werk, zoals o.a. het nafrezen van matrijzen, doen we op ons 3-assig bewerkingscentrum, een Hermle C40V.

Deze machine wordt aangestuurd door middel van het CAD/CAM pakket Cimatron, waardoor wij snel kunnen schakelen en ook de nachturen goed kunnen benutten door middel van onbemand frezen. Mede hierdoor zijn wij zeer flexibel.

Als tweede machine hebben we de beschikking over een Bridgeport V1000, op deze machine frezen we kleine series en allerhande werk wat er op ons pad komt. Het hoeft niet persé standaard te zijn; we houden ervan om bijzondere en/of lastige klussen te klaren. We genieten ervan om uitdagingen aan te gaan en proberen altijd het beste naar boven te halen.

Onze Hermle C40V heeft de volgende eigenschappen:

 • Bereik van 850x700x500mm
 • 18000 RPM
 • Plaats voor 38 gereedschappen in het magazijn
 • HSK-opname; wat zeer ten goede komt aan de nauwkeurigheid
 • Heidenhain 3D-taster; voor het meten van producten in het µ-bereik
 • Blum-laser; voor het exact inmeten van gereedschappen

Onze Bridgeport V1000 heeft de volgende eigenschappen:

 • Bereik van 1020*610*610mm
 • 12000 RPM
 • Plaats voor 30 gereedschappen in het magazijn
 • HSK-opname; wat zeer ten goede komt aan de nauwkeurigheid
 • Heidenhain 3D-taster; voor het uitklokken en meten van producten
 • Interne koeling (IKZ) 20 bar

Zinkvonken

Bijna alles is te frezen, maar toch zijn er beperkingen; zoals vierkante gaten, scherpe hoeken, structuur, extreem harde materialen, haaksom boren in kleine ruimtes, enzovoorts.

Om dit soort dingen toch te kunnen maken hebben we de beschikking over een ONA Techno C400 zinkvonkmachine. Een mooie aanvulling op ons freeswerk, zeker op het gebied van matrijzen- en vormenbouw.

Daarnaast zijn er ook andere dingen mogelijk: u heeft bijvoorbeeld een afgebroken boor of tap in een duur product vast zitten.. stop meteen met verder beschadigen door te proberen de tap of boor te verwijderen. Wij kunnen deze vakkundig voor u wegvonken.

Neem contact op

Boren

Op de freesmachines is het grootste gedeelte van ons werk te vervaardigen, maar soms komen we net niet weg met de afmetingen, dit geldt ook voor lange koelkanalen, of hijsogen aan de kopse kant van grote platen.

Voor dat soort klussen hebben we de beschikking over een MAS V032 kolomboormachine. Hiermee kunnen we gaten boren tot wel 1000mm diep, en schroefdraad tappen tot M36.

Neem contact op

Zagen

Zagen van verschillende materialen kunnen we met onze Huvema half-automatisch tot rond 220mm, haaks of in verstek.

Neem contact op

Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen óf meteen iets inplannen?

Neem contact op